Interieurtrends 2024

Wat te verwachten?

Dag in dag uit zijn we bij Kesler bezig met interieur, verf en de mooiste materialen. Onze trendwatchers doen continu research naar de laatste ontwikkelingen.

Erachter komen wat je de komende maanden (jaren) kunt verwachten op interieurgebied? En met welke verfkleuren je sowieso goed zit in 2024? Lees snel door voor een aantal opvallende trends voor het nieuwe jaar. We duiken in op kleur, vorm en textuur.

Interieurkleuren 2024 Kesler

Interieurkleuren 2024

Diepwarme tinten

Bordeaux rood, donker aubergine en vurig terracotta.. In 2024 en verder zien we méér en méér krachtige, diepwarme tinten. Vooral in de rood-/oranje-/ paarsfamilie. Deze geven ons interieur een super chique, bijna dramatische uitstraling. Zie het als een fantasiewereld die we voor onszelf creëren om even te kunnen ontsnappen aan alledaagse zorgen.

Caramelkleur interieur - Kesler

Ook honing- en carameltinten spelen een belangrijke rol. Bruintinten die sprekend zijn én tijdloos. Een subtiele knipoog naar de hoopvolle jaren 70. Verfmerk Little Greene heeft hier een prachtige selectie voor gemaakt in hun Sweet Treats collectie. 

Muurkleur Ganache and chocolate - Kesler

Durf je nog een stapje verder te gaan? Combineer deze warme tinten dan met onze Orac-wandlijsten (wordt het nog chiquer van). Of met zacht-zwarte meubels en accessoires in je interieur. Geef oude meubels weer een nieuw leven door ze te schilderen in bijvoorbeeld een zacht-zwarte kleur van Farrow & Ball: Off-Black No.57.

Mural Masureel - Kesler

Trend: murals

Je hele wand bedekken met één grote print. Van een bloemrijk landschap tot klassieke stad of eindeloze zee.. Murals gaan we nog heel veel zien en passen dan ook perfect bij de bovengenoemde 'dramatisch-chique' trend.

Behang Masureel beige/wit - Kesler

Trend: soft shapes

Een ronde eettafel, een ronde hoekbank.. we zien de organische, natuurlijke vormen de laatste jaren enorm toenemen. In 2024, 2025 en 2026 wordt dit alleen maar meer. Denk aan gewelfde tafels, rond aflopende wanden en ronde keukeneilanden..

Behang Masureel - Kesler

Waar rechte lijnen vooral onze rationele, actiegerichte energie activeren, helpen ronde vormen ons om meer vanuit ons lijf en hart te bewegen. Meer in verbinding met de natuur en met meer zachtheid voor onszelf en elkaar. We laten ons inspireren door de intelligentie en magie van de natuur.

Natuurlijke tinten - Kesler

Tip: versterk de organische vormen in je interieur door slim gebruik te maken van kleur zodat een rustig, kloppend geheel ontstaat. Denk aan zachte aardetinten en vergrijsde pastellen als grijsroze.

Behang Moooi - Kesler

Trend: een interieur om aan te raken

Je interieur mag anno 2024 extra aaibaar zijn, met texturen die je zintuigen prikkelen: gepufte wandkleden, wollen plaids, (mat)fluwelen meubels. Wist je dat je door regelmatig met je handen over zachte, aaibare materialen te strijken extra oxytocine (knuffelhormoon) aanmaakt? En dat je interieur je zo helpt om weer even tot jezelf te komen?

Panelen Orac - Kesler

We zien deze aaibare trend enorm terug in onze nieuwste behangcollecties. Behang van suède, zijde, fluweel, wol, metaal.. En wat dacht je van deze Orac-wandstructuren.. Daar wil je gewoon aanzitten.

Panelen Orac interieur- Kesler

Binnen een handomdraai creëer je met Orac-wandpanelen of wandlijsten een tactiel, chique ogend interieur. Easy does it! Kom het snel ontdekken in onze winkels.

Gele wand P&P- Kesler

Trend: optimisme

Het valt ons de laatste weken op dat meer mensen voor knalgeel of knalgroen kiezen als ze bij ons verf laten mengen. Kleuren die speelsheid en optimisme uitstralen. Die symbool staan voor gezondheid en groei. Alsof we ondanks (of dankzij) alle grote ontwikkelingen in de maatschappij en politiek vooruit durven kijken. Mogelijkheden zien en hoopvol zijn op een betere toekomst.

Optimistische kleuren - Kesler

Ook het klassieke, optimistische behang van Morris & Co, Little Greene en Farrow & Ball past daar geweldig bij en gaan we de komende jaren veel zien. Denk: veel bloemen, frivole patronen en verfrissende kleuren. Binnen deze trend durven we uit te pakken, zonder bang te zijn dat we over 5 jaar weer iets anders willen. We leven in het moment en bouwen nú aan onze toekomst. 

Behang Morris & Co - Kesler

Hoe vertaal je deze trends naar je eigen interieur?

Misschien lees je deze blog en denk je: super tof..

Maar wat kan ik ermee in mijn eigen interieur? Welke verfkleur kan ik het beste kiezen? En welk behang past daar dan bij?

Laat ons met je meekijken! Kom langs in één van onze winkels of informeer naar ons advies aan huis via het contactformulier hieronder of kom even op de lijn: 030-7920159 (filiaal Utrecht).

Tot snel!

Ik kan wel wat interieur- & kleurhulp gebruiken!

Stel hieronder direct je vraag m.b.t. persoonlijk advies, interieurtrends of onze collectie. Dan reageren we zo snel mogelijk!